U četvrtak, 1. lipnja, u 19 sati otvara se u Kneževoj palači u Zadru izložba pod nazivom Zlatovez - Ljepota nek tvoja zbori. Autorica ove izložbe je Vesna Milinović, voditeljica butika ETNO MARA iz Zagreba. Inspirirana ljepotom hrvatske narodne nošnje vrlo često svoju pažnju usredotočuje na određene teme. Ovaj put je to zlatovez koji je posebno istaknut u slavonskoj svečanoj nošnji.

Njegovu trajnu vrijednost istražuje kroz suvremeni izričaj koji će zadarska publika upoznati ne samo kroz izložbu već i kroz modnu reviju na samom otvorenju.

Svečanost otvorenja obogatit će djevojačka klapa Bersice iz Zadra.

Izložba ostaje otvorena do 9. lipnja 2017. i važan je dio ETNO DANA Zadarske županije.

ETNO DANI se održavaju već nekoliko godina, a razvili su se iz Smotre folklora Zadarske županije koja se održala prvi puta 2012. godine s ciljem promicanja glazbenoplesnog folklora ovog područja. Kroz nekoliko godina Smotra je obogaćena različitim sadržajima vezanim uz seosku tradicijsku kulturu sjeverne Dalmacije nastojeći je prikazati kao važan dio kulturne baštine sjeverne Dalmacije i kao značajnu turističku ponudu, ali propitujući i njeno mjesto u suvremenim okolnostima. Izložbom Zlatovez - Ljepota nek tvoja zbori ETNO DANI Zadarske županije zaviruju van granica svoje Županije, obogaćeni inventivnošću autorice i njenom interpretacijom njoj bliskog tradicijskog sadržaja.