u Muzeju antičkog stakla u Zadru, u petak, 19. svibnja 2017. godine s početkom u 12 sati otvoriti izložba "SLOMLJENA SVJETLOST", autora Jeronima Tišljara.

Rođen je 1963. godine u Zagrebu. Nakon završene Škole za primijenjenuumjetnosti u Zagrebu, od 1983. do 1989. studira u specijalnom atelieru za oblikovanje i primjenu stakla u arhitekturi na Akademijiumjetnosti, arhitekture i oblikovanja (VŠUP) u Pragu gdje diplomira kod profesora Lybenskog i Svobode.

Godine 1984. s profesorima Littletonomi Chihuliem sudjeluje u radu Akademije stakla (Glassakademie) u Badenu. S Peterom Rathom 1985. godine izrađuje konceptrazvoja suvremenog stakla za glasovitu bečku tvrtku J. & L. Lobmeyr.
Za tvrtku Badel d.d. iz Zagreba u više navrata kreira suvremeno industrijsko ambalažno staklo. Također surađuje s brojnim tvornicama stakla: Riedel iz Austrije, Beranek, Harrachov i Ajeto iz Češke te hrvatskim tvornicama stakla u Samoboru i Humu na Sutli.
Među vodećim je obnoviteljima modernog staklarstva u Hrvatskoj (nakon A. Motike i R. Goldonija), oslanjajući se više na češku tradiciju nego na muransku.
Primjenjuje staklo kao skulpturu, kao dizajn te kao interaktivni element arhitekture. Njegova umjetnička djela nalaze se u brojnim privatnim zbirkama u Hrvatskoj i svijetu.