Arheološki muzej Zadar i Muzej grada Koprivnice priređuju otvorenje izložbe „Arheologija Torčeca. Izbor iz arheološke zbirke obitelji Zvijerac", bit će  dostupan javnosti od ponedjeljak 15. svibnja u 12 sati u  zadarskom muzeju.

Izložba „Arheologija Torčeca. Izbor iz arheološke zbirke obitelji Zvijerac" osmišljena je povodom 20-godišnjeg djelovanja Društva za povjesnicu i starine Torčec (1996.- 2016.), a osnivač kojeg je bio Ivan Zvijerac.

Namjera je ukazati na dosadašnji rad Zvijerca, čovjeka koji već 30-ak godina sustavno obilazi, kartira i determinira prostor koprivničke Podravine kao rijetko koji arheolog. Prepoznao je više stotina položaja iz svih povijesnih razdoblja, a svoje je znanje mnogo puta nesebično ustupao arheolozima. Prikupio je uistinu veliku arheološku zbirku koja je 2016. godine registrirana kao pokretno kulturno dobro pri Ministarstvu kulture RH.

Izložba prikazuje i 15-godišnja iskopavanja Instituta za arheologiju u okolici Torčeca (2001.-2016.).

Riječ je o jednoj od najznačajnijih izložaba koprivničkog muzeja u posljednjih 30 godina, a njome se zapravo odala počast Ivanu Zvijercu iz Torčeca koji kao arheolog- amater čitav svoj život izučava arheologiju Podravine i prikuplja predmete u obiteljsku zbirku.