U koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar u srijedu će premijerno izvesti Nevidljivu.

U lutkarskom gradu kao što je Zadar, bit će to svjetska praizvedba nagrađenog teksta Maje Pelević, srpske književnice i dramaturginje, najavio je Miran Hajoš, ravnatelj Kazališta Virovitica.
Nevidljiva je već imala premijeru u Virovitici. Publika je odlično reagirala na predstavu koja je već pozvana na tri lutkarska festivala, kazao je Hajoš na današnjoj konferenciji za novinare.

Redatelj Nikola Zavišić je naglasio kako predstava nije isključivo lutkarska. Predstava je zabavna i nosi hrabru poruku. Uspjeli smo kroz igru i duhovitu zabavu ukazati na djecu koja odrastaju zapostavljena i odrasle koji se osjećamo neudobno u svojoj koži zbog raznih ograničenja. Nevidljiva je dinamična i vrlo poetična, a vizualno vrlo jaka predstava, kazao je gostujući redatelj.
Glumica Sara Lustig prepričala je kako su reagirala djeca nakon predstave u jednoj virovitičkoj škol. Jako smo se ugodno iznenadili jer djeca su sve shvatili. Najbolja stvar je to što su kad smo ih pitali kome preporučiti predstavu, rekli su roditeljom. To je jako važno, jer smo uspjeli prenijeti poruku, istaknula je mlada glumica.

Zadarska glumica Vjera Vidov kazala je kako joj je to bio prvi put da radi s ljudima koje prvi put u životu vodim. - Nevjerojatna energija i ljubav se stvorila. Ako još jednom doživim samo upola ovakav projekt mogu sretna otići u penziju, kazala je Vidov.
Ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić Tumpa izrazila je svoje oduševljenje tekstom Maje Pelević što je rezultiralo i kako je rekao redatelj luđačkom srećom spoja umješnog Miran Hajoš i Iris koja je zdušno prihvatila tekst.