Dokumentarni film iz produkcije Hrvatske radiotelevizije (HRT) Ošljačka saga autorice Tanje Kanceljak s voditeljem Radija 057 Davorom Valčićem u glavnoj ulozi dobio je drugu nagradu na festivalu Das goldene Stadttor - The Golden City Gate 2017. u Berlinu. 

Riječ je o festivalu turističkoga filma koji se već 14 godina održava pri Međunarodnome turističkom sajmu u Berlinu i dio je međunarodne udruge turističkih filmskih festivala CIFFT.

- Iznimno sam sretna što je Ošljačka saga prepoznata na ovome festivalu i što je dobila drugu nagradu. Snimanje je dokumentarca bio izvanredan događaj i vjerujem kako smo u deset dana snimanja uspjeli osjetiti duh otočnoga života i prenijeti ga gledateljima filmom i glazbom glavnoga junaka Davora Valčića i njegova, sada već bivšega, sastava Postolar Tripper. Davor pjeva o ljudima kojih više nema i od zaborava u stihovima čuva uspomenu na neko bivše vrijeme. Sretna sam što je to osjetio i prepoznao i međunarodni žiri u Berlinu, istaknula je scenaristica i redateljica film Tanja Kanceljak, kojoj je ova priča o Ošljaku bila dugogodišnja želja i neizmjerno je sretna što je svoju zamisao uspjela prenijeti na film.

Gledatelji Hrvatske televizije (HRT - HTV) film će imati prigodu još jedanput pogledati tijekom ljetnih mjeseci, a u svakome im je trenutku dostupan i putem multimedijske usluge HRTi. Scenaristica je i redateljica Tanja Kanceljak, asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić, snimatelj Dražen Lipka, montažer Matija Zajec, majstor tona Damir Tepeš, majstor svjetla Gordan Abramović, a glazbu potpisuje glazbeni sastav Postolar Tripper.