Ovog vikenda održat će se treća međunarodna studentska konferencija Slavistička filologija 21. stoljeća, koju organizira Književna udruga Ludens, udruga studenata Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru.

Na konferenciji će radove izlagati studenti različitih filoloških i srodnih usmjerenja, a sudionici su se mogli odlučiti za književne ili jezične tematske okvire.
Studentska konferencija će se održati 7. i 8. travnja 2017. godine na Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru. Konferencija je treću godinu zaredom privukla zadarske studente, ali i studente drugih hrvatskih i stranih sveučilišta. Tako ove godine sudjeluju studenti iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, ali i studenti iz Ljubljane, Beograda i Brna.

Ovom konferencijom Književna udruga Ludens želi studentima pružiti priliku da tijekom studija steknu iskustvo prijavljivanja, izlaganja i pisanja znanstvenih radova, a osnovna intencija konferencije je promisliti o položaju filologije kao humanističke znanosti iz perspektive 21. stoljeća.

Članovi Udruge konferenciju organiziraju u suradnji s profesorima, a organizacijski i financijski pokrovitelji konferencije su Odjel za kroatistiku i slavistiku, Studentski zbor Sveučilišta u Zadru te restoran 'Barbakan' ( studentska menza U sklopu Poslovnog centra Sveučilišta).