Nije šala: zadarska plesačice osvojile su u subotu, 1. travnja u prostoru Muzičke akademije u Zagrebu  tri nagrade.

Tamo je održano održano 55. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. U četiri kategorije plesne discipline suvremeni ples - solo, sudjelovalo je oko 50-ak mladih plesača osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. S Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar na natjecanju su sudjelovale tri plesačice koje su prošle županijsko natjecanje prije nepun mjesec dana u Velikoj Gorici.

Učenica 2. razreda Srednje škole suvremenog iz Zadra, Laura Čerina u 4. kategoriji osvojila je očekivano prvu nagradu. Njezin nastavnik mentor je Vlasta Marotti Hrašćanec. U 1. kategoriji nastupila je Zara Kadija i osvojila drugu nagradu, a u 4. kategoriji učenica Maja Petani je također osvojila drugu nagradu. Njihov nastavnik mentor je Sanja Petrovski.
Na plesna natjecanja u organizaciji HDGPP svake godine se odazove sve veći broj plesača.

Plesna tehnika je u poslijednjih desetak godina znatno napredovala, no Zadrani uporno i nepokolebljivo drže korak s hrvatskim plesnim postignućima na polju ne samo suvremene plesne umjetnosti, već i suvremene plesne pedagogije.

 U Zagrebu su u tijeku državna natjecanja i u drugim kategorijama na koja su također plasirani učenici Glazbene škole Blagoje Bersa.