Povodom Svjetskog dana kazališta koji se obilježava 27. ožujka pogledajte po popularnoj cijeni ulaznice od samo 30 kuna uspješnicu HNK Zadar, OSTAVLJAM TE prema motivima Edwarda Albeeja "Marriage play" u režiji Matjaža Latina.

Igraju: Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Jadran Dučić-Čićo, Ivan Ivić i Mimi Zadarski. Početak predstave je u 20 sati.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar ( radnim danom: 11-13h, 18-20h, subotom: 11-13h).

GOSTOVANJA HNK ZADAR, OSTAVLJAM TE:

petak, 24. ožujka u 19:30, HNK Split

petak, 31.ožujka, Mostarsko proljeće 2017., XIX. Dani Matice Hrvatske

Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike, medija i kazališne kritike u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj - Želimir Ciglar 

Jasna Ančić i Alen Liverić tumače glavne uloge u ovoj predstavi koja je istovremeno toliko dirljiva i duhovita. Tema iz bračnog života neobično je aktualna te nudi mnoge situacije u kojima se mogu prepoznati svi bračni parovi. Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: Ostavljam te!.

Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihovog odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici.

To je jedna vrlo intimna priča dvoje ljudi koji su trideset godina u braku u kojem za to vrijeme svašta prolaze. Tako prolazimo i mi na sceni. Mislim da je formula uspješnosti te predstave zato što se mnogi u njoj prepoznaju. Bio je to jedan vrlo kreativan proces zahvaljujući redatelju i mom dobrom prijatelju Matijažu Latinu s kojima sam već radio nekoliko predstava. U nju smo ugradili i dosta privatnih stvari iz naši stvarnih života.", rekao je Alen Liverić.

U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski, a tu su i glazbenici Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima. Glazbenici se tijekom izvedbe nalaze na pozornici zajedno s glumcima i svojim live izvedbama daju poseban začin ovoj predstavi.

Matjažu Latinu režija predstave Ostavljam te prva je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zadru, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazališta još i televizija te film, režija i gluma.