Sinoć je u amfiteatru Doma mladih u Splitu otvoren je jedanaesti po redu festival pričanja priča Pričigin. Nakon nekoliko uvodnih riječi direktora festivala prof. Petra Filipića i umjetničkog direktora Nebojše Lujanovića, led su probili hrvatski pisci sa pričama o ljubavi.

Kroz „ljubavni priručnik u sedam koraka", uz iskusnu moderatoricu Patriciju Vodopiju, proveli su nas Aleksandra Kardum, Marko Gregur, Suzana Matić, Neven Ušumović, Marina Vujčić i Bruno Šimleša.

Nakon glavnog programa uslijedila je autorska večer Gorana Milića koju je vodio Nebojša Lujanović. Na temu „Gdje je Bog rekao laku noć, a Milić dobar dan" , Milić je podijelio s publikom anegdote sa svojih brojnih putovanja i bogate karijere.

Koliko košta duševna bol?

Drugi dan Pričigina počinje u amfiteatru Doma mladih programom na temu Koliko košta duševna bol? - priče počinitelja. Nastupaju: Boris Dežulović, Jurica Pavičić, Damir Pilić, Ladislav Tomičić i Ante Tomić, a program moderira Nebojša Lujanović.

Kasnovečernji program „Vodka poslije kiše - kap koja je prelila čašu" održava se u kavani hotela Bellevue. Moderator programa je Marijo Glavaš, a pričati će Dorta Jagić, Siniša Kekez, Želimir Periš, Marko Pogačar i Darko Šeparović.