Kazalište lutaka Zadar obilježit će  Svjetski dana kazališta 20.3,  a dan poslije i Svjetski dan lutkasrtva.

Za sve svoje posjetitelje u 11 sati daje se predstava „Karlson s krova ". Predstavi prethodi čitanje tradicionalnih poruka povodom obilježavanja Svjetskog dana kazališta. Nakon predstave svi naši posjetitelji imati će priliku družiti se s glumcima i lutkama uz čitanje priče. Taj dan KLZ otvara svoja vrata kako bi na trenutak približili kazališnu umjetnost svim svojim posjetiteljima. Biti će organiziran mini domjenak kako bi se svi lijepo zabavili.

Program  se nastavlja u 18 sati kada će naši mali polaznici dramsko lutkarske radionice Donatoline 1 pred svojom publikom izvesti predstavu „Panika u Mrazogradu". Pod vodstvom Davora Grzunovtakođer nam se pridružuju i najmlađi polaznici dječjeg zbora „Tintilinić" , koji će nam prije same predstave otpjevati pjesme iz svog repertoara.

Diljem svijeta 21. ožujka obilježava se Svjetski dan lutkarstva. Hrvatski centar Unima svake godine slavi ovaj dan u drugom gradu. Izvode se besplatne predstave, održavaju radionice, izložbe i okrugli stolovi, čitaju se poruke istknutih umjetnika iz područja lutkarstva. Ove godine hrvatsku poruku napisao je Himzo Nuhanović, redatelj, dramaturg i producent, jedan od osnivača Vukovarskog lutkarskog proljeća.

Želeći sretan Svjetski dan lutkarstva, lutkari su organizirali dolazak vrtićkih skupina pripremili predstavu „Karlson s krova" u 9.30 sati. Nakon predstave djeca i vrtićke grupe imati će se priliku podružiti s našim lutkama i glumcima uz slikanje i tortu.
I ove godine organizirali smo profesionalnog fotografa koji će zabilježiti zajedničke trenutke i svaki vrtić će dobiti po jedan CD sa zajedničkim fotografijama, poručili su iz Kazališta lutaka.