U obilježavanje Dana žena uključila se i Zadarska nadbiskupija pa će se u podne u crkvi Gospe od zdravlja otvoriti  svjetska putujuća izložba fotografija posvećena Majki Tereziji, najvećoj humanitarki novog doba.

Izložbu će otvoriti nadbiskup Želimir Puljić. Na svečanosti će sudjelovati i dr. don Lush Gjergji, prizrenski svećenik, istaknuti kosovski intelektualac, biograf Majke Terezije i njen bliski prijatelj za života koji je napisao petnaest knjiga o toj svetici.

Narodni muzej na čijem je čelu Renata Peroš danas je svim ženama darovao besplatan ulaz na sve izložbe i u sve muzejske odjele.

Večeras će se u Zadru dogoditi filmska premijera sa ženskim potpisom. U kazalištu lutak prkazat će se psihološka drama belgijske redateljice „Uzvodno rijekom"  uvažene redateljice Marion Hänsel. Film je u cijelosti sniman na zadarskom području uz organizaciju Filmskog ureda na čijem je čelu naša bivša kolegica Ivana Zrilić.

Kavalir za klavirom bit će večeras u Svečanoj dvorani poznati hrvatski pijanist Lovro Pogorelić koji će održati klavirski recital.

U multimedijalnj dvorani Gradske knjižnice Zadar od 18 do 19,30 sati održat će se "večer ljubavne poezije Dan žena". Sudjeluju članovi Hrvatskog književnog društva Ogranka Zadar i gosti.

Uz sve najavljene marševe, prosvjede i performance u Zadru se nikada više i raznovrsnije nije obilježavao taj međunarodni praznik. U predratnom vremenu on se slavio karanfilima, darovima i odlascima u restoran.