U utorak, 7. ožujka s početkom u 20 sati u HNK Zadar pogledajte komediju kazališta Moruzgva, Miris lovine američke suvremene autorice Michele Lowe u režiji Franke Perković.

Kao i u dosadašnjim Moruzgvinim produkcijama koje je zadarska publika imala prilike pogledati (Gola u kavezu, Harem, Mobitel i Bobočka) ženski likovi i položaj žena su u središtu pažnje.

Komedija počinje pripremom uobičajenog druženja - večere na kojoj se jednom mjesečno okupljaju tri bračna para. Žene su u kuhinji, a muškarci u dnevnoj sobi igraju improvizirani golf, nepodnošljivo iritantni, iako se kroz čitavu predstavu pojavljuju samo glasovima. Žensko čavrljanje ubrzo zamjenjuju iskrene ispovijesti o brakovima koji su, sva tri na rubu propasti-jedan suprug optužen je za pronevjeru, drugi je patološki ljubomoran, a treći je preljubnik. Vrhunac zapleta predstavlja scena u kojoj su muškarci, pogreškom, zatvoreni u veliku hladnjaču, a tri supruge nađu se pred zanimljiv izborom-osloboditi ih i nastaviti po starom ili se riješiti problema jednom zauvijek...

Predstava je u dramskoj pretplati i u slobodnoj prodaji.


View on YouTube Cijena ulaznice: 60,00kn; 50,00 kn (blagajna HNK Zadar-radnim danom: 11-13h, 18-20 sati).

Igraju: Nataša Dangubić, Barbara Nola, Lada Bonacci
Glasovi: Dado Ćosić, Filip Juričić i Dean Krivačić
Prijevod: Mirna Herman Baletić
Kostimi: Robert Sever
Scenografija: Irena Kraljić
Oblikovanje glazbe i tona: Willem Miličević