U četvrtak, 12. siječnja s početkom u 20 sati pogledajte predstavu GEORGE KAPLAN u izvedbi KAZALIŠTA PLAYDRAMA iz Splita te u režiji Cintije Ašperger.

Igraju Elvis Bošnjak, Bojan Brajčić, Sara Ivelić, Petra Kovačić Pavlina i Stipe Radoja.

Scenograf je Ozren Bakotić, kostimograf i oblikovatelj videa Mario Leko, oblikovatelj svjetla Siniša Jakovčević, a tona Eduard Botrić.

George Kaplan drama je u tri dijela s različitim narativnim pristupima i poveznicama. Riječ je o izuzetno kvalitetnom tekstu jednog od najintrigantnijih suvremenih francuskih dramatičara Frédéric Sonntaga, u prijevodu Dore Slakoper, koji govori o političkim izazovima današnjice, o utjecaju Hollywooda na današnju geopolitičku situaciju, o Alfredu Hitchcocku kao aktivnom sudioniku velikih svjetskih zavjera, ali i o ulozi kave (ili piva) prilikom održavanja sastanaka ili o kokoši koja može spasiti čitav ljudski rod.

Želite li saznati koja je poveznica između grupe lutajućih aktivista, ekipe scenarista u potrazi za konceptom nove tv serije ili nevidljivih vladinih organizacija s velikim političkim moćima koji rješavaju pitanje nacionalne sigurnosti u zemlji?
Sve njih povezuje jedno ime: George Kaplan.

Praizvedbom drame George Kaplan kazalište PlayDrama sudjelovalo je u programu Rendez-vous, Festivala Francuske u Hrvatskoj, kao najveći dramski projekt festivala. Uz izložbu skulpture „Meditacija" Augusta Rodina u Galeriji Meštrović i izložbu fotografija Marca Ribouda, premijera predstave „George Kaplan" jedan je od tri događaja kojima je festival Rendez-vous predstavio francusku kulturu gradu Splitu.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna su u prodaji na blagajni HNK Zadar ( 11-13h, 18-20h ). Predstava je u dramskoj pretplati.

Pratite HNK Zadar na https://www.facebook.com/HNK-ZADAR-335061940173875/