Avantura se nije prijavila na javni poziv za financiranje javnih potreba u kulturi, službeno je potvrđeno iz gradske uprave nakon što u objavi raspodijele novca za 2017. godinu nismo nigdje vidjeli Avvantura film festival Zadar.
Tvrtka Avantura, u vlasništvu pokretača festivala, makedonskog redatelja Sergeja Stanojkovskog, na natječaj za javne potrebe u kulturi nije tražila financijsku dotaciju od Grada Zadra.
Lani su iz istog programa dobili 90 tisuća kuna, godinu dana ranije 100 tisuća kuna, a od početka su iz gradske blagajne dobivali po 200 tisuća kuna godišnje.
Da se Grad i Avantura više ne vole javno pokazale su izjave organizatora i gostiju kako bi Grad trebao biti izdašniji prema organizaciji tog  značajnog filmskog festivala. Gradske vlasti posljednje dvije godine ne sudjeluju u festivalskom protokolu, a što se još krije iza filmskog platna, to najbolje znaju jedni i drugi.
Grad Zadar je glavni financijer festivala čije je održavanje u kolovozu 2017. godine posve upitno, obzirom na to da organizator nije tražio novac. Moguće je i da se  filmski festival preseli iz Zadra, možda u Biograd, koji ga je lani ugostio.