Odjel za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru predstavio je javnosti šesti broja časopisa Ars Adriatica.

To je jedan od dva  naša znanstvene časopisa iz povijesti umjetnosti koji ima A  međunarodni rang Art sources, zbog čega se urednik i pročelnik Odjela  doc.dr. Laris Borić s pravom nada kako će radovi iz zadarskog časopisa biti citirani nakon objave u elektronskom obliku u Hrčku.

Među ostalima, profesor  dr. Emil Hilje objavio je  zanimljiv rad o autoportretima s kojima je u 14. stoljeću  zadarski notar Ilija, obilježavao svoje javnobilježničke spise kao tadašnji oblik vizualne komunikacije. To otkriće predstavlja fenomen u okviru hrvatske pa čak i europske kulture. Akademik Tonko Maroević predstavio je sve radove iz časopisa na svoj osebujan i  znalački način, ustvrdivši kako su interpretacije autora jednake djelima majstora o kojima su pisali.

- Časopis je počeo živjeti sam za sebe, istaknuo je urednik Laris Borić najavljujući za godinu dana sedmi broj časopisa Ars Adriatica. On će biti u znaku broj 7, jer će biti posvećen 70. godišnjici života prof.dr. Pavuše Vežića koji do kraja ove akademske godine predaje na Odjelu. Prof. Vežić je k tome dodao kako će dogodine biti i 50 godina aktivnog rada tog poznatog konzervatora i povjesničara umjetnosti.

U šestom broju su objavljene posvete dvojici preminulih povjesničara umjetnosti koji su  svojim djelom ostavili dubok trag iza sebe i među studentima: dr. Marijani Kovačević i dr. Antunu Travirki.