Plesna udruga Gesta najavljuje svoju novu dramsko plesnu produkciju ovoga puta pod nazivom "Pravo na...".

Riječ je o simpatičnoj dječjoj predbožićnoj predstavi kroz koju će djeca, ali i odrasli vidjeti ne samo božićne likove koji daruju djecu već i ostale likove iz mašte kojima se djeca nerijetko raduju u iščekivanju darova.

Problem nastaje kada se svi nađu na mjestu darivanja u isto vrijeme, na isti datum u istoj prostoriji sa istom namjerom.

Planovi se svima poremete pa odluče pomoć zatražiti na mjestu za koje smataraju da im jedino može dati ispravan i pravi odgovor tko ima PRAVO NA...

Kako biste saznali kako će se rasplesti ova božićna zavrzlama morat ćete se uputiti u Hnk-a u ponedjeljak 19.12.2016 s početkom u 18h.

Gesta je udruga koja njeguje različite plesne izričaje,ali i autorski rad po kojim su prepoznatljivi..Po prvi puta autorsku palicu preuzima prof.Hrvojke Dukić koji već dugi niz godina piše tekstove za Gestine predstave.

Kao i u svim predstavama do sad Gesta šalje snažnu poruku koja će zasigurno ostaviti traga ne samo na djeci već i na roditeljima i brojnoj publici koja već dugi niz godina prati njihov rad.

Moramo naglasiti da je Gesta proglašena za rekorederom po posjećenosti za 2015 godinu u Hnk-a Zadar u što ne sumnjamo ni ove godine obzirom na program koji nude Gestice i njihova umjetnička voditeljica Nena Jurišić.

U predstavi će glumiti i dječji sjajan ansambl mladih glumaca koji su izabrani na audiciji koji je Gesta raspisala u 10 mjesecu.

S mladim glumcima je vrijedno radila Sanja Zalović koja je dugogodišnji suradnik u Gesti. Vjerujemo da ćemo kao i uvijek do sada ispuniti sva očekivanja publike i roditelja.

Drago nam je da već dugi niz godina roditelji prepoznaju naš rad i trud koji ulažemo u naše Gestice i mlade glumce.

Osim toga mi kao mentori zaista uživamo u radu sa djecom i svaki naš projekt ima posebno mjesto u povijesti koju Gesta ispisuje...Još je puno predstava i projekata rada i truda pred nama,ali vodimo se mišlju da je uspijeh neizostavan ako se radi iskreno i od srca...
U predstavi glumi kompletan plesni ansambl Geste sa malim i velikim Gesticama koje su puna tri mjeseca vrijedno pripremale.

Sjajne kostime kao i uvijek izrađuje gđa Nataša Perović i Nts iz Zagreba.Scenografiju i rekvizite potpisuju John Čolak (HNK-a) i Dragan Sinovčić (KLZ) dok su za tehnički dio zaduženi sjajni mladi ljudi Stipe Bujas (svjetlo) i Darko Predragović Dabi (ton majstor).

Do predstave je ostalo još samo nekoliko dana, ali vjerujemo da će simpatična predstava "Pravo na..." u kojoj su nosioci djeca zauvijek ostati u lijepoM sjećanju svim posjetiteljima Hnk-a.