STREAM ZADAR, u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla, je platforma edukativnih sadržaja koja se u širem smislu bavi suvremenim plesom i kazalištem, a u užem nadogradnjom vještina i virtuoznosti brojnih izvođačkih disciplina.

Zamišljena je kao ciklus radionica specifičnih sadržaja koje upotpunjuju samu praksu suvremenog plesa, ali i općenito svjesnog bavljenja tijelom. Sustavni pristup ovih radionica temelji se na somatskim praksama poput Klein Technique, razvoju koreografskih vještina i istraživačkih procesa, ali i radionicama za stručnu i širu javnost posvećenim izvještavanju i praćenju suvremenog plesa i kazališta.

Svojom tradicijom i pedagoškom praksom na području suvremenog plesa, Zadar se nametnuo kao idealan lokalitet za provedbu programa platforme STREAM ZADAR koja implementacijom svog programa objedinjuje edukativno-izvedbeni ciklus "zadarskog plesnog ljeta". U prostorima Zadarskog plesnog ansambla odvijaju se radionice u periodu od 16. do 29. kolovoza, kada počinje Monoplay - festival suvremenog plesa posvećen solo formi.

Od 16. do 21. kolovoza sjajno posjećena i popularna radionica klein tehnike koju već četvrtu godinu za redom vodi Hanna Hegenscheidt iz Berlina. Od 22. do 24. kolovoza radionicu "From Act to Acting..." vodi Ivana Jozić iz Zagreba. Poslijednju radionicu ovog ljeta "Post contemporary dance" od 26. do 29. kolovoza vodi Matej Kejžar iz Kranja, Slovenija.

Ova tri plesna pedagoga, umjetnika, plesača i koreografa bit će najava za Monoplay festival suvremenog plesa posvećen solo formi koji se krajem kolovoza već osmi put održava u Zadru.