Od 17. do 19. lipnja Pag je domaćin 7. Međunarodnog festivala čipke koji se ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva kulture RH, Ministarstva turizma RH, Zadarske županije i Turističke zajednice Zadarske županije.

Festival započinje u petak, 17. lipnja promenadnim koncertom Gradske glazbe Pag nakon čega slijedi svečano otvaranje u 20.00 sati na Trgu Petra Krešimira IV. Nakon otvaranja slijedi razgledavanje izložbi, koncert ženske klape Peružini i posebna atrakcija ovogodišnjeg festivala hologram "Čarolija Paga" koji će se prikazivati kroz sve tri festivalske večeri na Trgu Petra Krešimira IV. Posjetitelji će moći uživati u ljepoti paške čipke i nošnje prikazanu na posebno atraktivan način na vodenom zidu u 3D projekciji što će svakako izazvati divljenje posjetitelja.
Na ovogodišnjem festivalu čipke čipkarsko umijeće predstavljaju čipkarice iz Češke, Italije, Mađarske, Poljske, Rusije, Slovačke, Švicarske i Hrvatske.

Domaćini su priredili nekoliko izložbenih prostora u staroj gradskoj jezgri Paga - u Kneževom dvoru će se moći razgledati izložbe zemalja sudionica. Tu je i Galerija paške čipke, zatim jedinstvena izložba u benediktinskom samostanu Sv. Margarite dok će se bogatstvo crkvenog ruha prikazati u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja. U crkvi Sv. Jurja bit će postavljena fotografije starih paških čipkarica Foto kluba Pagu pod nazivom "Ruke moje nane". Ljepota paške narodne nošnje i paškog etno bogatstva moći će se vidjeti u Etno kući KUD-a Družina.
U subotu, 18. lipnja na Trgu Petra Krešimira IV nastupit će KUD Družina iz Paga te će se u staroj gradskoj jezgri održati program „Stara paška ulica" koji prikazuje život u gradu Pagu do sredine 20. stoljeća. Članovi udruge „Paška alka" odjeveni u odjeću kakva se nosila tijekom toga doba prikazuju šivanje čipke, pripemu dote, igranje tombole, pretakanje vina, pripemu hrane itd.

Kao i prve festivalske večeri, uslijedit će hologram Čarolija Paga.
U subotu, jutarnjim satima, od 10.00 u atriju Kneževog dvora održat će se radionica izrade čipke Moji prvi punti.

U nedjelju, 19. lipnja izložbe će biti otvorene za razgledavanje, a u 19.00 sati uslijedit će koncert Gradske glazbe Pag te će se potom dodijeliti zahvalnice sudionicama festivala.
U atriju Kneževog dvora održat će se koncert kvarteta Giovacchino i posljedni dan prikazivanja holograma Čarolija Pag čime završava ovogodišnji 7. Međunarodni festival čipke
Paška čipka nadaleko je cijenjena i prepoznatljiva po ljepoti uzoraka, ali i po kvaliteti, načinu i višestoljetnoj tradiciji izrade. Čipka se u Pagu šiva od kraja 15. stoljeća za potrebe crkvenog liturgijskog ruha, a zbog svoje vrijednosti i ljepote, priznata je kao nematerijalna kulturna baština od strane UNESCO-a. Međunarodni festival čipke pokrenut je upravo povodom uvrštavanja paške čipke na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Festival je tradicionalni dio raznovrsne turističke ponude grada Paga, ali i cijele regije, te značajno doprinosi prepoznavanju Paga kao mjesta bogate kulture i tradicije. Festival , posvećen ljepoti i tradiciji paške čipke organiziraju Grad Pag, Turistička zajednica grada Paga i Udruga paških čipkarica Frane Budak, a sponzor ovogodišnjeg festivala je Erste banka.