Uz novootvorenu Malu dvoranu Kazališta lutaka Zadar i prostor COIN-a u kojem se nedavno održao odličan jazz koncert, čini se da je Zadar dobio još jedan odličan kulturni prostor. 

Sjajna inicijativa stigla je iz HNK Zadar, koji je svoj atrij pretvorio u dvoranu za koncerte koji primaju 100-tinjak ljudi. Nakon koncerta za pamćenje, kojeg su nedavno održali trio CHUI, u istom je prostoru sinoć održana još jedna svirka o kojoj će se dugo pričati. Damir Halilić Hal je prezentirao vizualno-akustični spektakl naziva „Moć gitare" i ujedno predstavio svoj novi dvostruki album „50". Tajna ovakvog koncertnog pristupa leži u činjenici da su video projekcijama, audio i video komponenta sinhronizirane čime je ostvarena interakcija zvuka i slike, uz živu svirku, zbog čega je doživljaj u dvorani bio neopisiv.

Publika je bez daha upijala svaku skladbu, bilo da je riječ o kantautorskim pjesmama ili standardima jazza i bluesa. Hal je, uz svoju nevjerojatnu tehniku sviranja gitare, publiku zadivio enciklopedijskim znanjem, brojnim zanimljivostima iz povijesti glazbe i anegdotama iz vlastitog života. 

Zanimljivo je da je ovaj osebujni umjetnik na domaćoj sceni prisutan više od 20 godina, a pravu je slavu stekao u Americi, Australiji i Europi koja je od samog početka prepoznala njegovu vrijednost. Kako je rekao, po izlasku prvog dvostrukog cd-a u Hrvatskoj gotovo nijedna radio postaja nije vrtila njegovu glazbu. 

- Mislio sam da je očito album potpuni fijasko, a onda se desilo nešto nevjerojatno. Poznati radijski dj iz Amerike ljetovao je u Splitu i u cd shopu čuo moju glazbu, te je kući ponio moj prvi album. Ubrzo se glazba proširila Amerikom, Australijom i Europom i našla se na preko 20 top lista. Tada sam krenuo na veliko putovanje svijetom, prezentirajući posvuda djelić hrvatske baštine, otkrio je Hal i u šali napomenuo kako je malo falilo da sviranje gitare zamijeni okopavanjem vrta. 

Uz jednu kratku pauzu, za vrijeme koje je Hal preštimao gitare, a publika razgledala izložbu fotografija rock i pop ikona Grammyevca Alana Messera, koncert je trajao gotovo dva sata. Za video projekcije, koje su tijekom koncerta dočaravale atmosferu i čitavoj priči dale posebnu dimenziju, zaslužan je Igor Modrić.