Mladoj zadarskoj glumici Tihani Lazović uručena je ovih dana još jedna nagrada. Žiri Međunarodnog filmskog festivala Cinoche koji se održava u gradu Baie-Comeau u kanadskom Quebecu uručio joj je nagradu Prix Alcoa za najbolju glumicu, za ulogu ostvarenu u filmu Zvizdan Dalibora Matanića. 

Točnije, za tri različite uloge koje je Tihana odigrala u tri dijela ove filmske priče. Za svoje je uloge u ovom filmu dosad nagrađena Zlatnom Arenom na prošlogodišnjem Pula film festivalu, te na festivalu u Cottbusu. Uvrštena je i među deset najperspektivnijih europskih glumaca godine koji će se predstaviti na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu ove godine. 

Priznanje koje je Tihana primila u Quebecu ujedno je dvadeseta nagrada Matanićevom Zvizdanu. Film je uvršten u programe više od pedeset svjetskih filmskih festivala, a ovog tjedna prikazan je na prestižnom festivalu u Rotterdamu, festivalu u Santa Barbari te na festivalu u Bangaloreu u Indiji.

Na svom facebook profilu Tihana je ovu nagradu prokomentirala riječima "Nagradilo me u Kanadi! Zvizdanova 20-ta nagradica:))))" 

Čestitke Tihani i cijeloj ekipi filma Zvizdan!