U prostorijama nekadašnje redakcije Večernjeg lista u Zagrebu prošlog tjedna započelo je snimanje nove HRT-ove dramske serije "Novine". Intrigantna serija pratit će osobne odnose ključnih novinara i urednika u redakciji, rastrganih između profesionalnoga integriteta i žutila. Među ostalim, u seriji glume i Olga Pakalović te Tihana Lazović, koje su nam otkrile svoja iskustva s novinarstvom i novinarima

Ljubitelji hvaljenih stranih serija Wire i Newsroom uskoro će moći uživati i u domaćem serijalu koji tematizira novinarstvo. Serija koju režira Dalibor Matanić uvest će gledatelje u svijet tiskanoga dnevnog novinarstva te u zamršenu mrežu interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike. Atmosfera na setu je opuštena i zabavna, a glumci su dobro raspoloženi.

Zadranka Tihana Lazović  gumit će novinarku Tenu Latinović. Ona se pohvalila sa svojim "žurnalističkim stažom" kojeg je ostvarila u tada vodećim srednjoškolskim novina Spektar.

- U srednjoj školi bavila sam se novinarstvom, radila za srednjoškolski časopis Spektar gdje smo obrađivali tematiku mladih, radili smo intervjue sa zanimljivim ljudima s kojima i danas surađujem, od bendova, nekih sociologa, tako da mi nije posve strana uloga novinarke, rekla nam je Tihana Lazović koja s Matanićem ponovo surađuje nakon uspjeha u njegovu filmu Zvizdan u kojem je imala glavnu ulogu. Kaže da su njezina iskustva s novinama dobra i vjeruje da će se, snimajući seriju, dobro igrati i zabavljati.