U Gradskoj knjižnici Zadar - ogranak Arbanasi bit će od 1.do 8. prosinca izloženi radovi polaznika i polaznica kreativnih radionica recikliranja tekstila i papira.

Radionice, na kojima su svoju kreativnost u izradi maketa od papira i kartona, te igračaka i drugih predmeta od tekstila pokazali učenici i učenice Prirodoslovno-grafičke škole i Osnovne škole Šime Budinića, održane su 23. i 24. studenog u Gradskoj knjižnici Zadar u organizaciji udruge „Eko-Zadar". Radionice i izložba organizirani su u sklopu projekta „Zeleni kalendar" u povodu obilježavanja Međunarodnog tjedna za smanjenje otpada.

-Papir i karton zauzimaju oko 18%, a tekstil oko 5% mjesečnog otpada kojeg stvori prosječno kućanstvo u Zadru. Provedbom ovih radionica radionice željeli smo promovirati mogućnosti recikliranja u skladu s konceptom 3R (reduce - reuse - recycle / smanjiti - oporabiti - reciklirati), rekla je voditeljica projekta „Zeleni kalendar" Atana Grbić.

Projekt „Zeleni kalendar", koji završava postavljanjem spomenute izložbe, udruga „Eko-Zadar" provela je uz financijsku podršku Grada Zadra.