Grad Pag i gradonačelnik Željko Maržić pozivaju na otvorenje izložbe "Susret" koja će se održati u Gradu Pagu, 01. listopada 2015. (četvrtak) s početkom u 13 sati u prostoru Kneževog dvora.

Japanski arhitekt Iso Hayato koji je vidjevši pašku čipku ostao fasciniran njome i koristio je u gradnji japanskog vrta, po prvi puta dolazi na Pag sa svojom izložbom "Susret".

Iso Hayato japanski arhitekt specijaliziran za projektiranje japanskih vrtova u Japanu i svijetu, za japanski vrt u Rijeci 2013. godine po prvi puta koristio je domaće materijale. Kamen iz Gorskog kotara, hrast iz Slavonije, ambijentalne biljke i raslinje, ali i tradicionalnu pašku čipku. Njegova najveća i trajna inspiracija upravo je paška čipka i autor, koji nikada ranije nije bio na Pagu, organizirao je svoj dolazak i ujedno dovodi izložbu pod imenom "Susret" , kojom predstavlja svoj rad i implementaciju paške čipke u strukturu japanskog vrta.

Grad Pag odazvao se želji arhitekta Isa Hayata za zajedničkim susretom te vas kao domaćini pozivamo na izložbu "Susret". Bogatstvo naše hrvatske kulturne baštine tako je još jednom dobilo priliku da bude prepoznato i predstavi svoje vrijednosti van naših granica, ovaj puta kroz rad japanskog autora, čime se izuzetno ponosimo. Grad Pag kao kolijevka paške čipke posjet arhitekte Hayata, njegov rad i izložbu smatra značajnim priznanjem i poticajem za daljnje očuvanje tradicije i razvoja čipkarstva.