U petak 11. rujna u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održat će se koncert pijanista Paula Cardalla.

Cardall je svjetski priznati pijanist iz SAD - a kojega sponzorira Steinway&Sons, a izvodi takozvanu novu klasiku. Sa svojim posljednjim albumom 40 Hymns for 40 days po drugi se puta našao na prvom mjestu američke Billboard ljestvice.

Osebujan i istodobno minimalistički pijanistički stil ovog pijanista proizlazi njegovog osobnog iskustva. Naime, Paul Cardall je rođen sa teškom bolešću srca kojeg je operirao više puta, a zatim, prije 6 godine i transplantirao.

Kako sam kaže, njegova glazba dolazi iz srca, i to onog koje mu je omogućilo novi život. Interpretacija i umjetnička invencija ovog umjetnika inspiraciju nalazi upravo u toj nevjerojatnoj životnoj priči koja mu istodobno daje snagu da djeluje kao humanitarac. Diljem svijeta svojom glazbom i koncertima Cardall podiže svijest o problemima koje donose bolesti srca, osobito kod djece.

U Zadru će tako od cjelokupni prihod od ulaznica biti uplaćen Odjelu kardiologije Opće bolnice Zadar.

Umjetnik koji na youtube - u kroz broj pregleda obara rekorde, održava koncerte diljem svijeta, a u posljednje vrijeme veliku popularnost postiže u Aziji, u Zadar dolazi nakon europske turneje.

Nakon Londona, Surrey - ja, Ljubljane i Budimpešte, osim u Zadru Paul Cardall održat će koncert i u Zagrebu.

Gost zadarskog koncerta bit će mladi pijanist s Pašmana Ivan Štorić, student pete godine klavira na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Cijena ulaznice je 50 kuna. Prodaja: od 7. do 11. rujna - na Blagajni HNK Zadar od 11 do 13 i 18 do 20 sati i u Svečanoj dvorani Sveučilišta sat vremena prije početka koncerta.