Plesna udruga Gesta najavljuje svoju novu dramsko - plesnu produkciju pod nazivom Bajka.hr koja već naslovom otkriva da ćemo ući u svijet mašte, čarolije i bajke. 

Predstava će se održati u ponedjeljak 8. lipnja s početkom u 19 sati u HNK Zadar,

Gesti ovo nije prva autorska bajka koju su izveli, ali već dugo nije bila na sceni HNK-a u njihovoj produkciji.

- Obzirom da bajke ne vole samo djeca već i odrasli, odlučila sam osmisliti i ovaj put toplu priču o dvijema sestrama koje ćemo upoznati kroz bajku. Gestine sve predstave su osim ugodne za oko i poučne,iz svake predstave koja nas kroz temu uvijek vodi u različitim smjerovima poruka je na kraju uvijek prisutna.

Predstavu smo pripremali 4 mjeseca i nastupit će kompletan gestin ansambl malih i velikih „Gestica". Tijekom rada na predstavi svi smo zaista uživali i zajdno ćemo svojim trudom,radom i energijom pokazati ono najbolje na sceni. Djeca vole sistem rada kojim se vodimo u Gesti, projekt je to tijekom kojeg se temeljito radi i na koreografiji,izboru glazbe,dramskim djelovima, kostimografiji,scenografiji svemu što veže cijeline koje se rade odvojeno,ali se nakraju stope u jedno točnije u cijelovečernju predstavu. Režiju kao i uvijek potpisuje Sanja Zalović, a tekst po mom predlošku napisao je Hrvoje Dukić. Glume dvije mlade sjajne glumice, u gesti već poznata Elena Bukvić (Hotel Otom-Potom,Miš n impossible, Projekt sreća,Drvo života) i Lora Lekaj kojoj je ovo prvi angažman u Gesti,Mimi Zadarski nas vodi kroz bajku kao pripovjedač, i on je dugogodišnji Gestin suradnik. S nestrpljenjem očekujemo ponedjeljak s kojim završavamo nakratko plesnu sezonu do priprema za Šibenski plesni festival i gostovanja u Brežicama u Sloveniji, kazala je Nena Jurišić, autorica i koreografkinja predstave.

Karte se mogu kupiti na blagajni od petka od 18 sati po cijeni od 30 kn.