ZADAR- U Gradskoj knjižnici u ponedjelak će se predsaviti knjiga Bol u vremenu: gdje se vrijeme i vječnost prožimlju, autora Darka Petrova.

Njegov prvijenac, zbirka pjesama Valovi života, izdala je kuća Duhovna stvarnost davne 1988. godine. Za istoimenu kuću pisao je i objavljivao članke u njihovu časopisu u ratnim vremenima, s duhovnim i ohrabrujućim poticajima.
Bol u vremenu nova je knjiga za koju nije ni slutio da će je ikad napisati, jer proizlazi iz nepozvane zbilje u kojoj se nije mogla predvidjeti strašna prometna nesreća u kojoj je stradao njegov sin. Nije preživio. Susreće se s gubitkom i dubokom boli, bilježeći sve proživljeno, nižući zapise od kojih nastaje ova knjiga, riječi koje transformiraju sjećanja kad više nije ništa isto. Kako se nositi pred tom strašnom zatečenošću života, kad okolnosti izgledaju ili jesu zbiljski bezizlazne? Gdje pronaći poticaj za daljnji život u toj izloženosti između vremena i vječnosti? Je li bol u vremenu lakša ako je ne izražavamo pred bližnjima? Svojim prepoznatljivim pisanjem autor potpuno otvoreno progovara o teškim životnim pitanjima, a pronađeni odgovori unose u jedan novi hod života omogućen vjerom. Bol u vremenu nije samo potresna i zapanjujuća iskrena pripovijest o dirljivom odnosu oca i sina, nego je i ukaznica na izlaz gdje se prožimlju vrijeme i vječnost, čime se otvara beskrajni prostor čežnje ostvaren nadom.

Snažno autobiografsko i nezaboravno djelo, pred kojim čovjek ne može ostati ravnodušan. Putem autorove stranice: www. boluvremenu.com.hr možete podjeliti svoje utiske i iskustva, čitanjem ove knjige. Predstavljanje knjige vodit će moderator promocije mr. sc. Šenol Selimović, a reći će riječ o knjizi i knjižničar iz Sali, dipl. teolog Ante Mihić.