Nakon više od dvije godine, klub mladih KLOOZ će ponovno ugostiti mladu zadarsku pjesnikinju i članicu društva zadarskih pisaca ZaPis, Tihanu Gambiražu, koja ćem predstaviti svoje novonastale poetske i prozne uratke u protekle dvije godine.
Tihana Gambiraža je mlada zadarska pjesnikinja i studentica koja piše poeziju, prozu i filmske osvrte, a svoje tekstove objavila je u časopisima Zarez, RE, Libartes, Balkanski književni glasnik, Poezija i Riječi te na brojnim web stranicama. Poezija joj je uvrštena u zbornike Rukopisi 33 i Bundolo offline, a dio je i ZaPisove prve zbirke priča.
Tihana će nam se predstaviti sa slijedećim tekstovima:Poetski ciklus o smrti sastavljen od pjesama Jabuke, Morbus, Lutke i Pribor za šminkanje koje govore o ljudskoj slabosti pred bolesti i prolaznošću te smrti samoj.

Poetski ciklus o ljubavi s pjesmama Anamnesis o kronologiji početaka, Izbor o ljubavima koje to i nisu, Skokovi u noći o odlukama te Retrovizor i Nehajno.

Poetski ciklus o ženama, Angela, Sylvia, Irena i Alejandra.

Priča More, tko si, objavljena na sajtu Kritična masa, o moru i ženskim uredskim pričama te raspadu jedne ljubavi.

Crtice sabrane pod naslovom Ljudi koji si ništa nisu značili, o prolaznicima koji obilježe naše živote.

Književna večer će se održati u srijedu 13.5.2015. u 19.00h, Trg Petra Zoranića 1 (Udruga CINAZ, Providurova palača).

Književna večer se odvija u sklopu književnih događanja u klubu mladih KLOOZ po nazivom Knjiška posvuduša, kojoj je cilj afirmirati zadarske pisce i pjesnike i potaknuti mlade na posjećivanje književnih večeri koja mogu biti mjesta zabavnog i ugodnog druženja.
Za sve naše posjetitelje redovito organiziramo nagradnu igru!