Čestitam Majo! Najbolja režija do sada, tek je jedna u nizu čestitki koje su na facebook profilu zadarske redateljice Maje Šimić ispisali njezini prijatelji dan nakon što je u zadarskom rodilištu na svijet donijela dječaka teškog 3.200 grama i dugog 50 centimetara. Iako je porod 39-godišnje žene protekao sasvim uobičajeno, u središtu interesa javnosti našao se jer je rodilja u rađaonu dovezena brodom Lučke kapetanije iz Sali u nedjelju ujutro. Hitan transport zatražila je mjesna liječnica koja se s rodiljom i ukrcala na brod Lučke kapetanije, no njezina asistencija ipak nije bila potrebna.

Maja Šimić u Salima se zatekla zbog predstave Fuenteovejuna španjolskog dramatičara Lope de Vega koja je odigrana u petak i subotu navečer u dvorani Općine Sali, čija je autorica režije i dramatizacije. Nakon uspješne izvedbe rodilji su san u ranim jutarnjim satima prekinuli trudovi. Zahvaljujući pravovremenoj reakciji liječnice i lučkog kapetana beba je rođena u 14.30 sati u rađaonici Opće bolnice u Zadru.

- Rodilja je došla na vrijeme u rađaonicu, a porod je protekao u najboljem mogućem redu, bez ikakvih komplikacija. I majka i dijete su dobro, rekao nam je voditelj Odjela ginekologije Zdenko Matas, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, subspecijalist humane reprodukcije, dodajući kako su situacije kada rodilje u bolnicu stižu brodovima ili kolima Hitne medicinske pomoći iz udaljenih mjesta ili s otoka sasvim uobičajene.