Plesna udruga Gesta sudjelovala je na natjecanju plesnih ansambala u Centru za kulturu Trešnjevka 17. travnja. Veliko plesno natjecanje na kojem je bilo prijavljeno 70 plesnih točka (32 klasika i 38 suvremeni plesni izričaj), odabrano je 12 koreografija iz klasičnog i 16 koreografija iz suvremenog plesnog izričaja. Dvije koreografije su nagrađene za izvrsnost u interpretaciji i idu u finale, ali van konkurencije.

Gesta su natjecala u kategoriji suvremeni plesni izričaj sa tri koreografije, od kojih je stručni žiri odabrao njihove dvije koreografije pod nazivom mačke i šah za ulazak u finale natjecanja koje će se održati 10. svibnja u Centru za kulturu Trešnjevka.

Gesti je ovo peti ulazak u finale natjecanja na kojem svake godine sudjeluju sa ponajboljim plesnim udrugama i ansamblima iz cijele Hrvatske.

Izuzetno sam sretna što je žiri prepoznao kvalitetu našeg rada i odabrao naše koreografije za daljnji tijek natjecanja. Ples je za djecu najprirodniji oblik izražavanja jer im pruža slobodu, zadovoljstvo i sreću.

Gestice osim odlaska u finale,pripremaju novu dramsko plesnu predstavu i najavljuju 4. Međunarodni plesni festival (in memoriam Nives Šimatović-Predovan).