Plesna udruga Gesta, koja je ove godine jedan od laureata Godišnje nagrade Zadarske županije, nakon primanja nagrade, nastavlja svojim radnim tempom. Naime, Gestice danas putuju u Zagreb na veliko plesno natjecanje Treps, u Centar za kulturu Trešnjevka, na kojem su četiri puta ušle u finale među najbolje plesne ansamble iz cijele Hrvatske.

Gestice svojim koreografijama iz posljednje plesne produkcije "Tarotići" predstavljaju, ne samo svoju udrugu, već i naš grad. "Tarotići" su premijerno izvedeni u prosincu, a sad se tom koreografijom Gestice natječu u kategoriji suvremenog plesnog izričaja.

Osim sudjelovanja na uvaženom natjecanju, Gestice najavljuju i 4. Međunarodni plesni festival koji će se u njihovoj organizaciji održati 16. svibnja u Kazalištu lutaka Zadar. Na taj će dan grad Zadar ponovno biti domaćin plesnim ansamblima iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Najavljeno je dvadeset plesnih ansambala koji će se predstaviti različitim plesnim izričajima.

Gestice se raduju njihovom dolasku, razmjeni iskustava, novim suradnjama i projektima u pozitivnom okruženju svoga grada. Uz organizaciju festivala, Gestice vrijedno pripremaju i novu dramsko-plesnu produkciju pod nazivom "Bajka.hr" najavljenu za lipanj u HNK Zadar.