Općina Pakoštane slavi svoj dan, 21. godišnjicu utemeljenja. Svečanost je započela u znaku sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje na mjesnim grobljima u Vrani, Dragama, Vrgadi i Pakoštanima te na spomen-obilježju četvorice branitelja poginulih 31. srpnja 1991. godine, hrvatskom domoljubu, emigrantu i revolucionaru Miru Barešiću iz Draga te njegovim suborcima Zdeslavu Turiću, Frani Bokanoviću i Milanu Pandžiću, kojima su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Nakon svete mise u pakoškoj crkvi Uzašašće Gospodinovo održan je središnji događaj, svečana sjednica čiji je program vodila Marija Lalin. A nakon uvodnog slova predsjednika Slavka Maksana, načelnik Milivoj Kurtov, koji načelničku dužnost obavlja od osnutka Općine 1993. godine, napravio je kratku inventuru rada Općine Pakoštane u posljednjih godinu dana i najavio nove projekte.

Među značajnim projektima spomenuta je izgradnja kanalizacijskog sustava Biogradske rivijere IIIb dionica Pakoštane-Drage, glavni kolektor i crpne stanice te obnova Maškovića hana u Vrani u vrijednosti od 23 milijuna kuna.

Obnova Maškovića hana nije samo kulturni, već i gospodarski projekt, koji bi trebao ozbiljnije pokrenuti razvoj turizma i agroturizma u Vrani.

- Stavljanjem u funkciju Maškovića hana namjeravamo započeti jedan novi projekt, povijesno puno većeg značaja za hrvatsku povijest, obnovu starohrvatskog grada Vrane, samostana sv. Grgura, najavio je pakoški načelnik.

Tijekom svečane sjednice potpisana je Povelja o prijateljstvu i suradnji s općinom Podstrana iz Splitsko-dalmatinske županije. Povelju su potpisali načelnici Mladen Bartulović i Milivoj Kurtov.

Na sjednici su nazočili roditelji poginulih branitelja, general Ante Gotovina sa suprugom Dunjom, saborski zastupnik Branko Kutija, umirovljeni sudac Ustavnog suda i saborski zastupnik u miru Vice Vukojević, izaslanstvo općine Prolažac i brojni drugi gosti i uglednici.