U srijedu, 06. ožujka u 20 sati u HNK Zadar gostuje Zijah A. Sokolović s cabaretom Međuigre 0-24!

 

Međuigre 0-24 su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza, sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave, koja traje oko 90 minuta.

Osnovna ideja Međuigri 0-24 je da u galopu civilizacije i poplave kapitalizma čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir.

Cervantesove «međuigre» su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava, kao odmor za gledatelje.

"Kabare Međuigre 0-24″ želi dodirivati besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, da mu je to prirodno stanje, i da se to ne može izliječiti, ali se može ublažiti.

Riječ je o glumcu čije nadahnuće i nevjerojatna energija ne samo da zadovoljavaju najviši stupanj hedonizma gledatelja već i sve njihove želje.

Sokolović bez pomoći svjetlosnih efekata te zvučnih i drugih kulisa drži gledateljevu pozornost prikovanu uz predstavu puna dva sata, možda upravo zato što je njegov komad zapravo nemilosrdno razgolićavanje života!

Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna, a u prodaji su od petka, 01. ožujka na blagajni HNK Zadar