ZADAR- Program pod nazivom Čarolija Izreala kojeg je danas u crkvi Sv. Donata predstavio njihov veleposlanik Yosef Amrani, počet će 12. srpnja, a sedmodnevnu prezentaciju izraelske kulture vodit će Doris Pinčić i Duško Modrinić. 


Izraelci su lani program kulturnog povezivanja s Hrvatskom predstavili u Novalji, a ovo ljeto će njihovi glazbenici, plesači, manekeni, fotografi, gastronomi i filmaši gostovati na otvorenim i zatvorenim zadarskim pozornicama.
Primjerice, od petka 13. svaku večer će na Forumu biti prikazan jedan njihov film. Za one koji ne mogu spavati filmske večeri će početi u 23.30 sati. 


Bogat i raznoliki program završava 19. srpnja kada će gostovati jedan od najpoznatijih Izraelaca Lior Suchard, poznat po predstavama čitanja tuđih misli. Njemu se najviše raduje Duško Modrinić koji je danas pozvao svoje sugrađane da se odazovu spektaklu iz Izraela, koji ne samo da će obogatiti ljetnu, kulturnu ponudu u Gradu nego će proširiti vidike i spoznaje o toj jedinstvenoj zemlji Mediterana.