Plesna udruga Gesta nastupit će u petak 27.04.2012 na natjecanje plesnih ansambala u Zagreb. Ovo je već četvrto sudjelovanje na natjecanju"Treps"-Centra za kulturu Trešnjevka koje se održava već devetu godinu za redom.Organizatori već dugi niz godina žele omogućiti mladima ostvarenje za scenski nastup te podizanje kvalitete plesne scene uopće.
Nastupit će više od 70.plesnih ansambala iz cijele Hrvatske koji će i ove godine pokazati što znači voljeti ples.

Plesna udruga Gesta je sa ulomcima iz svojih produkcija tri godine zaredom ulazila u finale natjecanja što je za Gestice i njihovu voditeljicu Nenu Jurišić veliko priznanje i poticaj za daljnji uspješan rad.
Ove godine će se predstaviti sa svoje tri koreografije "Trgovina cipela","Anđeli",Trgovina odijela i svečanih haljina" natjecat će se u kategoriji suvremeni plesni izračaj.
Plesna udruga Gesta djeluje već 11.godina i iza sebe ima preko trideset autorskih predstava.Gestina misao vodilja kroz sve te godine rada je promicanje plesa i odgoja plesne publike našeg grada.

Osim rada na svojoj novoj plesnoj produkciji koja će se premijerno izvesti 04.062012 u Hnk-a Zadar,voditeljica udruge najavljuje 12.05.2012 u Kazalištu lutaka Zadar plesnu poslasticu.

Gestice vjeruju da će svojim plesnim sposobnostima i svojim predanim radom dostojno predstavi ne samo svoju udrugu već i naš grad!