Nastojimo napraviti nešto što će odskakati od drugih, kazao je Joško Mikuličić, predsjednik Udruge mladih Ista na premijeri trećeg filma njihova Turula Studiosa - "Cantina de mi Vida".

Mladi kreativci s Ista napravili su još jedan amaterski akcijski spektakl s vrlo skromnim budžetom, većinski financiranim od GNK Dinamo, odnosno Zdravka Mamića. Njihov prošli film dobio je nagradu "Zlatna motorka" na Trash film festivalu u Varaždinu, a i ovo ostvarenje, prema svemu sudeći, očekuju neke nove nagrade na raznim festivalima.

- Mnogi pitaju kako smo došli na ideju za novi film... Pa eto, skupili smo se svi i odlučili snimati film. Imali smo malo vremena za napraviti scenarij, možda nekih pet dana, tako da je sve bilo u žurbi. Snimanje filma trajalo je dvadesetak dana, a onda smo nakon pet mjeseci montirali film. Inače, Jadran film iz Zagreba nam je dao neke potrebne stvari koje smo posudili na određeno vrijeme pa smo i tu bili malo ograničeni. Tako smo morali snimati brzo, zbog čega mislimo da nismo dali sve od sebe, ali što je tu je, kazao je Mikuličić.

Ekipa koja je radila na filmu ne samo da ima talent i kreativnost, već se tim poslom misle baviti i u budućnosti. Kamerman Filip Starešinić, montažer Andrej Smoljan i jedna od scenarista Đina Jakir studenti su Filmske akademije u Zagrebu. U filmu su se još iskazali i Ante Komać koji je, osim što je držao redateljsku palicu i bio scenarist, čak i glumio, a kao glumci iskazali su se Lovre Gojdanić, Luka Kozulić, Dragan i Aldo Segarić, Mirjana Levačić, Meri Pljakić, Stjepan Segarić i mnogi drugi. Radnja filma smještena je na meksičkoj granici, a odvija se u kantini gdje sjede razni likovi poput Tylera McCoya, Manuela, Chicha, Brande. Kroz alkoholne razgovore publika ulazi u neke dijelove njihovih živopisnih životnih priča - od nesretnih ljubavi, do tragedija koje je nosila nacistička okupacija. Glavni jezik filma je engleski, dok se u nekim dijelovima koriste i španjolski, francuski, talijanski i hrvatski jezik. Nakon premijere publika koja je napunila dvoranu u Cinestaru bila je oduševljena, a autore i glumce nagradili su velikim pljeskom.

- Imamo velike ambicije da se pridružimo Hollywoodu, zato ukoliko nam netko želi dati donaciju za sljedeći fim, može ju dati direktno nama pa taman to bila jedna kuna, kazao je Mikuličić kroz šalu.

Uz već spomenutog donatora GNK Dinamo i Zdravka Mamića, film je financirao i Grad Zadar.