Ako ste pomislili kako se na zadarskim otocima nikad ništa zanimljivo ne događa, mogli bismo vas vrlo lako razuvjeriti. Ne samo da otoci ne umiru kad zadnji turist mahne bijelom maramicom sjećanja, nego se na njima snimaju i pravi pravcati filmovi. Turtula studios jaše opet, ako se smijemo tako izraziti. Skupina mladih entuzijasta s otoka Ista, opet je uksrtila kamere i snimila film. Ako vam to zvuči posve nevjerojatno, niste jedini. Ali, imamo vam priliku dokazati kako je ideja i snaga volje ono što pokreće umjetnost. Podsjećamo kako se radi o dobitnicima Zlatne motorke Trash film festivala u Varaždinu.

Film naziva Cantina de mi vida treći je amaterski film snimljem pod okriljem Turtula studios, bez kune budžeta i u iznimno kratkom roku. Redatelj, scenaristi i glumci su amateri kojima je jedina plaća vlastito zadovoljstvo. Radnja se odvija u Meksiku na granici, gdje se nalazi kantina u kojoj glavni likovi prepričavaju svoje životne priče. Svatko od njih je doživio nešto loše u bližoj ili daljoj prošlosti. Film je specifičan jer povezuje naizgled nespojive radnje. Među glavnim likovima ističu se Tyler McCoy, Teksašanin kojeg je nedavno ostavila zaručnica, te Meksikanac Emanuel, koji daje sve od sebe da osvoji zavodljivu Rosalitu. U kantini se također nalazi i tajanstveni stranac Branda koji se prisjeća svog tragičnog djetinjstva i gubitka oba roditelja od strane nacističkih okupatora. Ulaskom lokalnog bogataša Chicha u kantinu nastaje dodatni zaplet radnje, te barska tučnjava između glavnih likova...

Pretpremijera ovog uratka bit će u nedjelju, 15. travnja u 20 sati u dvorani broj 6 zadarskog Cinestara. Molimo predstavnike medija da poprate ovaj iznimno zanimljiv događaj i promoviraju ideje mladog otočkog uma.

Cijena ulaznice je 30 kuna, kako bi se pokrili troškovi najma dvorane.