ZADAR - U subotu, 18. rujna u 20.00 otvara se u galeriji Kapetanova kula u Zadru izložba Mislava Hollósa Prirodni artefakt. Izložba fotografija, fotografika i skenografija pokazuje izbor 20 recentnih radova nastalih uglavnom 2009.

Radovi su naslovljeni Prirodni artefakt jer prikazuju nešto novo: svijest da priroda ima inteligenciju jer je božanska kreacija i da je čovjeku omogućeno sudjelovanje na suptilnijoj razini. Na ovom primjeru grafike, fotografije i novih grafičkih tehnika možemo izravno vidjeti takvu suradnju i primjere prirodnih tvorevina. Koristeći skenografiju i fotografiku, tehnike koje je sam razvio, autor uspijeva i ono najsuptilnije (na površini ploče) otisnuti svjetlom. Ova izložba pokazuje nove dimenzije skenografije i fotografike u svjetlu novijih spoznaja stečenih tijekom dugotrajnog interdisciplinarnog istraživanja.

Mislav Hollós, interdisciplinarni umjetnik, ovdje nam se predstavlja kao foto-grafičar. Zadarska publika ove je godine već imala priliku pogledati njegovu izložbu fotografija Svjetlosna bića u Državnom arhivu u svibnju, te prisustvovati koncertu autorske meditativne glazbe u Perivoju kraljice Jelene u kolovozu. Tom prigodom predstavljen je i nosač zvuka Odgovori, autorski projekt Mislava Hollósa i Kristijana Kolege.

Izložba Prirodni artefakt može se pogledati u galeriji Kapetanova kula u Zadru od 18. - 30.09.2010.