ZADAR - Sredinom prosinca, 13. 12. održati će koncert, te glazbena radionica, koja će jako doprinijeti formiranju glazbene scene u Zadru. Radi se o svojevrsnom promotivnom koncertu, koji će u suradnji sa tvrtkom Zadar Film, realizirati Udruga „Šigureca" I „MaCro management", udruženi u zajednički projekt „Made in Zadar", a to je ujedno i ime pod kojim će se odvijati cijeli ovaj program. U potpogramu „Cool Tura za sve" održati će se glazbena radionica u suradnji s klubom Arsenal Zadar.

Na glazbenoj radionici pod nazivom „Cool Tura za sve", na kojoj bi sudjelovali predstavnici svih hrvatskih diskografa usmjerenih ka promicanju urbane glazbe, te predstavnici zadarskih glazbenika i grupa, željnih saznanja koje bi to korake trebali poduzeti da iz tzv. demo statusa prijeđu na viši nivo, te potpišu ugovor i izdaju svoje glazbene uratke u obliku albuma i sl.

Na radionici će sudjelovati diskografske kuće Dallas Records, Aquarius Records, MenArt, te Dancing Bear, koje su sa zadovoljstvom prihvatile ovakvu formu radionice i sastanka sa zadarskim glazbenicima. Zbog čega je ovakva radionica pokrenuta upravo sada? Naime iz organizacije ove manifestacije pojašnjavaju kako će, nakon dugotrajne suše, 2008. godina ostati upamćena u Zadru kao jedinstvena godina u kojoj su dvije grupe izdale svoje albume, a treća će ga izdati krajem 2008. Naravno, albumi su izdani za najveće hrvatske diskografske kuće, a radi se o grupama Alergija (punk), Postolar Tripper (regge, ska), te Rising Dream (heavy metal).

Radionica „Cool Tura za sve" odvijala odviti će se u subotu, neposredno prije velikog promotivnog koncerta sva tri navedena benda, koji će u prostoru Kina Pobjede u odličnim produkcijskim uvjetima održati tri promocije albuma, pod skupnim nazivnikom „MADE IN ZADAR". Koncert će u punom obimu pokazati kvalitetu tri zadarska potpisnika diskografskih ugovora, gdje će svaki u jednosatnom nastupu pokazati svu glazbenu raskoš i energiju uz popratne vizualne fekte. Također, sa početkom u 20h, a završetkom u 00h, inicijatori žele pokazati prave satnice, u kojima koncerti moraju početi i završiti, educirajući tako posjetitelje na rano dolaženje na koncerte i završavanje istih u normalnoj satnici.