od najtrofejnijih ustanova Zadarske županije, vjerujemo kako se susrećete s velikim preprekama ali dajete sebe da bi se što bolje predstavili. Osim glumaca nećemo zaboraviti ni ostale koji svoju kreativnost ostvaruju kroz materijale za lutke, kostime, kostimografiuju, svjetlo, zvuk, glas, pa svim vama čestitam na nagradama koje ste donijeli u Županiju.
Župan Zrilić je također rekao kako je predstava trebala biti izvedena u Zadru još koji puta na što mu je ravnatelj Petar Šimunić odgovorio kako je predstava tehnički vrlo složena te izvedba preskupa i da je na njoj angažirano čak 70-tak osoba.

- Nije da nismo trebali odigrati u Zadru nakon ovog uspjeha, trebali smo, međutim tehnički je predstava vrlo zahtjevna treba dva tri dana rada na sceni, i po završetku predstave, skupa je i zahtjevna. Još ću reći da jedino, pored svih najava o pomaganju, jedino je naš osnivač a to je Županija dala znatna sredstva a svi ostali još se nisu javili, rekao je ravnatelj Kazališta lutaka.
Istaknuo je i posebnu važnost uspjeha predstave u godini posvećenoj Zoranićevim "Planinama".
- Ja držim, možda malo presmjelo, ali iskreno kažem, da je moj dojam da je naš uspjeh, Grand Prix na 41. PIF-u, je kruna obilježavanja 500. obljetnice Petra Zoranića u Zadru. Držim da smo na ovaj način poruku koju nam je Zoranić uputio još u 15. odnosno 16. stoljeću prenijeli i izvan Zadarske županije, rekao je ravnatelj Kazališta lutaka Peta Šimunić dodajući kako je ovakav uspjeh poticaj za dalje iako nakon toga neće biti jednostavno „osvajati nove vrhove".  Bez obzira što smo se puno puta i posvađali tijekom proba, ponosan sam na ansambl, rekao je još Šimunić nabrajajući tko je sve zaslužan za realizaciju predstave.