ZADAR - „Meteorološki kontrasti" naziv je izložbe fotografija članova udruge Crometeo koja se u prostorijama Gradske lože može razgledati do 29. veljače. U izložbi sudjeluje šesnaest njeznih članova, a od nekoliko tisuća fotografija izabrano je sto najboljih, najfascinantnijih meteoroloških trenutaka uhvaćenih objektivom kamere.

Zadrani do kraja veljače mogu tako pogledati zimske snježne mećave, ljetno sunce i bonacu, razorne valove i nevere, munje i gromove, pijavice i tornada, snagu bure, alpske ledenjaci te još mnoštvo vremenskih motiva.

Izložbu u Gradskoj loži jučer je proglasio otvorenom zadarski meteorolog Duško Kraljev:
-Drago mi je da se pojavila ovakva jedna udruga mladih ljudi koji nisu profesionalci, no zaljubljeni su u fenomene koji bi svih nas trebali interesirati. Mi živimo u jednom atmosferskom oceanu kojeg uništavamo, no trebali bi nešto lijepo ostaviti i iza nas. Vjerujem da će mnoge ova izložba navesti na razmišljanje da bi se ipak ptrebali prema onome gdje živimo malo bolje i drugačije ponašati. Jer, mali doprinos svih nas učiniti će puno toga, poručio je Kraljev.

Na izložbi „Meteorološki kontrasti" svoje fotografije izložili su Aleksandar Gospić, Ivan Toman, Boris Kačan, Zvonimir Barišin, Rade Popadić, Daniel Pavlinović, Zlatko Barač, Zvonimir Katančić, Nino Rašić, Miro Svetec, Ante Beus, Darko Gereš, Josip Ostojić, Ilija Veselica, Vlada Marinković i Ivana Miletić.