ZAGREB - Iako postoje već dugo vremena, Gin Cooler Quartet široj javnosti novo je ime na glazbenoj sceni. Mladi zagrebački bend koji sebe, kako kažu njegovi članovi, ne voli postavljati u nikakve okvire, nedavno je izbacio svoj prvi spot za pjesmu 'Solitude', a u planu je slijedeće godine i snimanje njihovog prvijenca.

Ipak za Zadar Gin Cooler Quartet specifičan je po tome što je vodeći vokal u njemu jedna Zadranka sa stalnim prebivalištem u metropoli. Alina Jurjević nekadašnja novinarka i koordinatorica regionalnog ureda GONG-a u Zadru relativno je novi član ove zagrebačke grupe s tek šest mjeseci djelovanja. Također, otprilike u to vrijeme Gin Cooler Quartet je postalo sljedeće novo ime na planu suradnje Menarta i Morris Studia, a u sklopu koje će i proizaći već spomenuti album. Uz, Alinu Jurjević, bend još čine i Luka Pavić na gitari, Mladen Munivrana na basu, Krešo Linke na perkusijama i Vjeko Polovanec na bubnjevima.

Spot za pjesmu 'Solitude' prvi je njihov video broj, a s kojim su njegovi članovi nastojali nametnuti visoke standarde budućih video materijala. Spot je režirao daroviti redatelj mlade generacije Vanja Vaščarac (koji već surađivao s brojnim imenima domaće glazbene scene kao što su Nina Badrić, Massimo, Connect, Adastra, Nered...) kojeg sa Gin Cooler Quartetom povezuje dugogodišnje prijateljstvo te slični glazbeni afiniteti.

Kadrovi su snimani na nekoliko zagrebačkih lokacija vodeći računa o arhitekturi Zagreba 50.tih i 60.-tih. Skoro svaki zasebni kadar funkcionira i samostalno, kao fotografija koja prikazuje Zagreb u crno-bijeloj, nostalgičnoj varijanti. Spot je zamišljen kao hommage art filmovima šezdesetih pa je i napravljen kao uvodna špica u imaginarni film 'Solitude' koja u svakom elementu nenametljivo prati retro ambijent same pjesme. Zanimljivost sa snimanja je korištenje originalnog Mini Morrisa koji je pripadao Arsenu i Gabi, što ovom spotu daje posebnu autentičnost te romantično arhivsko značenje. Prvi video uradak Gin Cooler Quarteta može se pogledati i na Youtubeu, a više informacija može se naći i na njihovoj web stranici www.gincoolerquartet.com.