ZADAR - Udruga za razvoj nezavisne kulture "Šigureca" započinje s projektom "Zadarska gitarijada 2008". Projekt će obuhvatiti 4 kvalifikacijska koncerta podijeljena po glazbenim pravcima; rock, punk, metal i ostali, te velikog finala na kojem c svirati pobjednici kvalifikacijskih koncerata, izvijestili su iz "Šigurece".

Na gitarijadu se mogu prijaviti svi zadarski bendovi bez obzira na vrstu repertoara autorske pjesme ili obrade. Svi prijavljeni bendovi će svirati, nema selekcije, a pobjednike bira isključivo publika putem kupljenih ulaznica. Bendove očekuju bogate nagrade, obećaju organizatori.
Prvi u nizu kvalifikacijskih koncerata pod nazivom "Jeza Irokeza" - punk večer, održat će se 17. studenog u Klubu studenata "Božo Lerotić" u Citadeli. Koncert počinje u 19 sati, a cijena ulaznice je 10 kn. Nastupit će sedam zadarskih punk bendova "Harald Blixen", "Crasso de odio", "Alergija", "Trn u oku", "Pedestal", "Rewolti" i "Tehnička greška", te kao specijalni gosti "Grupa tvog života iz Osijeka".

Sljedeći kvalifikacijski koncert održat će se krajem siječnja i namijenjen je glazbenicima čiji žanr ne spada ni u punk, ni rock ili metal, dok će u ožujku svirati rockeir, a u lipnju metalci. Finale je planirano za kolovoz 2008.