ZADAR - Sinoć je u dvorištu Providurove palače nastupio Hinokiya travelling band, japanski sastav čiji instrumentarij uključuje japansku Shinobue flautu i instrumente poput gitare, basa i harmonike koje uglavnom koristi zapadnjačka glazba, a sve je popraćeno vrlo prepoznatljivim japanskim ritmom naziva 'taiko'.

Nastup u Providurovoj palači nije bio njihov prvi nastup u Hrvatskoj, no kao i u drugim gradovima, Hinokiya travelling bend je i u Zadru naišao je na odličan prijam. Publika je tako imala prilike poslušati kompozicije i aranžmane koji su nastali kao plod njihovih istraživanja japanske tradicionalne glazbe.

Na repertoaru su se našle njihove originalne kompozicije, a tijekom koncerta ovaj putujući japanski bend demonstrirao je jedinstveni glazbeni stil razvijen tijekom različitih gostovanja na najrazličijim mogućim lokacijama; dvoranama, klubovima i arenama.

Koncert u Providurovoj palači održan je u sklopu 13. Zadarskog kazališnog ljeta, a u organizaciji Japanskog veleposlanstva u Zagrebu.