BENKOVAC - 30. lipnja u Benkovcu će se održati tradicionalna manifestacija "Missella", izbor za miss sela Zadarske županije. Riječ je o osmom po redu izboru koji se održava u organizaciji agencije By Ella i Turističke zajednice Grada Benkovca.

11 finalistica će se, osim vlastitim izgledom i ljepotom, predstaviti i običajima svoga kraja. Prošlogodišnja pobjednica Iva Vrsaljko iz Nadina titulu će preputsiti novoj missici koja će dobiti i motocikl.

- Zanimljivo je kako nove djevojke za izbor unovače upravo prošlogodišnje sudionice, pa je tako prošlogodišnja missica vrlo ozbiljno shvatila svoju ulogu, te je pronašla većinu natjecateljica.

Ova će manifestacija, iako je vrlo dobro prihvaćena, dogodine najvjerojatnije doživjeti izvjesne promjene, jer se i najbolja koncepcija s vremenom potroši, objasnila je Eloiza Dušević, vlasnica agencije By Ella, dodajući kako su u potrazi za novim sponzorima.

- Birat će se i najbolja nošnja i miss osobnosti. Najvažnije je da se ovim izborom čuvaju kulturna baština i običaji koji se inače svakim danom sve više zaboravljaju, rekao je Hrvoje Šestan, direktor TZ Grada Benkovca.