ZADAR - Na "Jaderafestu" 2007., održanom ovog vikenda u Zadru, prvo mjesto je prema ocjenama publike pripalo Ljubici Jurlini i njezinoj pjesmi "Sivko vrati se".

Drugo mjesto osvojio je prošlogodišnji pobjednik Jadere Stipe Šalina s pjesmom "Mati moja", dok je treću nagradu publike odnijela Tea Viduka s pjesmom "Nije briga me".
Nastupilo je ukupno dvadeset i petoro djece sa 23 skladbe, a program su vodili glumica Sanja Zalović i dugogodišnje sudionice festivala Jessica i Charlotte.

Podijeljene su i nagrade žirija koji je svoje povjerenje ukazao mladoj Talijanki Eleni Sinapoli i njezinoj pjesmi "La scelta". Drugo mjesto osvojila je još jedna strana izvođačica, Slovenka Maruša Berlot koja je nastupila s pjesmom "Takšna sem", dok je treća pozicija pripala Luciji Buškulić i njezinoj pjesmi "11".

Kao i prijašnje četiri, i ove se godine sudjelovali strani izvođači, i to iz iz Bugarske, Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Iz Bugarske su stigle čak dvije ritmičke skupine sastavljene od trideset sudionika. Kako nitko ne bi bio zakinut za svoj trud, priznanje je dobila i najmlađa sudionica festivala Bugarkinja Alexandra Pavlova Milanova, a pravo glasa imali su i sudionici festivala koji su najboljom pjesmom proglasili skladbu "Šapni mi" kojuje otpjevao Filip Kučinić sa zborom "Klinci ogulinci".