ZADAR - Glazbenim programom na Narodnom trgu, u sklopu kojeg su nastupili plesači Odjela za suvremeni i klasični ples glazbene škole Blagoje Bersa, te bivši i sadašnji izvođači festivala "Jaderafest", najavljen je ovogodišnji festival čiji natjecateljski dio započinje sutra u 19 sati u HKK Zadar.

Nastupom mališana na Narodnom trugu ujedno jučer i službeno započela ova trodnevna međunarodna dječja manifestacija koja, uz zadarske pjevačke nade, ove godine obuhvaća i sudionike iz Bugarske, Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Svoje pjesme na glavnom zadarskom trgu izveli su Anđela Zurak, Dinea Petković, Gabrijela Maštrović, Anđela i Natalija Papić, te Lucija Buškulić koje će se sa svojim pjesmama predstaviti i na ovogodišnjoj Jaderi, ali i Jessica i Charlotte - prošlogodišnje sudionice festivala.

Program je vodio Igor Jelinić Toto, a glazbeni program predviđen je i za večeras s početkom u 19 sati ispred crkve sv. Marije kada će uz zadarske pjevače nastupiti i "Plesni kristal" iz Zagreba, ali i ritmička plesna skupina iz Bugarske.