ZADAR - Ispred crkve sv. Marije sinoć je, u sklopu "Pozdrava ljetu" u organizaciji Radija 057 prikazana plesna predstava voditeljice Plesnog studija DHM-a Nene Jurišić "Čarobna soba". U predstavi je sudjelovalo stotinjak djece od 3 do 14 godina, a Zadrani su ovu predstavu imali prilike nedavno premijerno pogledati u HKK Zadar.

Radnja predstave sklopljena je putem slijeda plesnih točka, a u središtu priče je djevojčica i tuga koju doživljava kada je odbace djevojčice iz dvorišta. Nepravda biva uskoro ispravljena kada njezina soba postane čarobna i njezine igračke ožive, a djevojčice je zamole za oprost. Na temu iz filma Amelie zaplesale su mace, zečići, lutke na koncu i olovni vojnici iz čarobne sobe, a putem plesnih točaka prikazane su i svađa u dvorištu, tuga djevojčice, ali i prijateljstvo ostvareno na kraju.

Program "Pozdrav ljetu" održan je u sjećanje na pedagoginju i koreografkinju Nives Šimatović Predovan, a organizatori najavljuju projekt s više sudionika sljedeće godine u isto vrijeme.