"Što sam našla u Kaliforniji" naziv je izložbe Mare Milin otvorene u Arsenalu čiji naslov govori sve. Više o samoj izložbi i radu ove zadarske fotografkinje kazala je Antonija Mlikota, stručna voditeljica Galerije Arsenal.

- Na slikama se može vidjeti sve ono što je Mare pronašla u Kaliforniji. Tu je izložena njezina privatnost, nešto se ne odlučuje izložiti očima javnosti tako lako, kazala je Mlikota.

Fotografije predstavljene u Arsenalu fragmenti su foto dnevnika kojeg je vodila tijekom svog dvomjesečnog boravka u Americi prošle godine, doznajemo od Mare Milin.

- Na njima su prikazani moji dani provedeni tamo, ljudi, lica koja sam pronašla na drugom kraju svijeta. To su rođaci mog oca, četiri generacije Milina od 7 do 94 godine starosti, prekrasni topli ljudi. Zato, i da su slike najgore na svijetu, stavila bih ih na zid, jer im barem to dugujem. No, slike su jako uspjele, pa ih s dvostrukim ponosom stavljam pred ljude da ih upoznaju, kazala je Milin, dodajući kako je na objavu fotografija ipak najviše utjecao Želimir Košćević.

- Dok sam ih snimala nije mi bila uopće namjera da to radim za nekakvu izložbu. No, kad sam došla u Hrvatsku, razgovarala sam sa Želimirom Košćevićem, mojim suborcem na polju popularizacije hrvatske fotografije. On je vidio moje kontaktne kopije i rekao "mala, primi se posla".

Po fotografijama se vidi da je prvih par dana bila depresivna i nije uopće izlazila iz sobe. Međutim, ubrzo se odvažila i izašla, a što je radila i gdje je bila možete pogledati u Arsenalu gdje izložba ostaje otvorena do 18. srpnja.