- Razočaran sam, konsterniran načinom na koji jedan neviđeno ugodan čovjek, jedan neviđeno pošten čovjek, jedan neviđeno pristojan čovjek, čovjek koji poznaje materiju govori o hrvatskom nogometu, a to je predsjednik Josipović i to po pitanju poreza , a da je iz aviona vidljivo da nema pojma o čemu govori, „ispalio" je ljutiti, razočarani i začuđeni Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik NK Dinamo.

Međutim, čemu se čudi Mamić? Kada je predsjednik Josipović spominjao nogometnu mafiju, nije spominjao konkretna imena,pa ostaje nejasno zašto se Mamić našao prozvanim. Nije nepoznato da u hrvatskom nogometu mafija ima bitan utjecaj. Nogometne se utakmice namještaju i to je činjenica. Ljude koji to organiziraju možemo nazvati muljatorima, lopovima, nemoralnim gadovima ili nogometnom mafijom. Kako kome drago.

Mamiću smeta i to što se predsjednik Ivo Josipović zauzima za oporezivanje na transfere nogometaša. Kako je nerijetko riječ o milijunima eura, u državni proračun bi se na taj način mogli sliti milijuni kuna godišnje. Mamić neće ni da čuje za to i poručuje da bi to bilo jako ružno i žalosno jer se napada Hrvatski nogometni savez koji uz Dinamo, kako kaže, spada među top deset institucija u Hrvatskoj. Ako je to stvarno tako, a Mamić kaže da jest, onda bi bio red da državi u kojoj posluju među deset najuspješnijih vrate nešto malo novaca kroz poreze. Ako obični mali građani od svojih mizernih plaća podmiruju uredno sve svoje obveze jer bi im u suprotnom sjela ovrha na tekućem računu, onda doista nema ni jednog jedinog dobrog razloga da država ne uzme komad kolača od astronomskih iznosa koji se vrte u hrvatskom nogometu, a kojim djelomično vlada nogometna mafija i puni svoje crne fondove i to na štetu hrvatskih građana.

Zaboravio je Mamić i činjenicu da se svi nogometni klubovi u državi bez obzira jesu li u 1., 2., 3. ili 4. ligi dobrim dijelom financiraju iz gradskih i općinskih proračuna i da bi bez tih sredstava teško opstali. Prema tome, zašto Mamiću i njemu sličnima smeta kada Josipović traži oporezivanje transfera? Bi li mu bilo draže da država odustane od oporezivanja i istodobno ukine desetke milijuna kuna donacija nogometnim klubovima, pa nek' se snađe kako tko zna!