Tvrtka Feroterm, koja se bavi prodajom keramike, sanitarija i sustava za grijanje, gradi novi izložbeno-prodajni centar u Ninu. 

Iz gradske uprave izvijestili su javnost kako je Gradsko vijeće grada Nina na jučerašnjoj sjednici jednoglasno prihvatilo njihovu ponudu za kupnju gradskog zemljišta uz Ulicu Franje Tuđmana koji je oglašen po početnoj cijeni od 5 milijuna kuna.

- Naime, prije 2 mjeseca Gradskoj upravi te Vijeću Grada obratila se tvrtka Feroterm d.o.o. koja uspješno posluje na području Republike Hrvatske gotovo 30 godina, a koja je svoju djelatnost u posljednje 3 godine proširila i na područje susjednih država. Uz 21 prodajno-izložbeni salon na području Hrvatske između ostalog i grada Zadra, tvrtka je pokazala iznimno velik interes za proširivanjem svoje djelatnosti i na područje Grada Nina, kojem gravitira cjelokupan prostor zapadnog dijela Zadarske županije. Budući se na administrativno područje Nina zbog ekonomskog razvoja, osim zadržavanja mladih Ninjana u svom Gradu, bilježi trend doseljavanja mladih obitelji iz drugih dijelova Hrvatske, Gradska uprava svojom politikom unaprjeđenja gospodarske djelatnosti, uvijek pozdravlja nove inicijative koje svojom tihom djelatnošću ne utječu negativno na očuvanje bogate ninske prirodne baštine, kao ni na turističke prilike koje Nin definiraju poželjnom obiteljskom destinacijom. Stoga, uvijek pruža priliku novim gospodarskim subjektima koji zadovoljavaju navedene uvjete a svojom djelatnošću ujedno donose otvaranje novih radnih mjesta za domicilno stanovništvo Grada i okolice, priopćili su iz Grada Nina.

Nakon projektiranja i ishođenja građevinske dozvole, tvrtka Feroterm. d.o.o. odmah će krenuti s izgradnjom centra u kojem će posao naći 15 zaposlenika.